“I think debating is the most valuable training whether for politics, the law, business, or for service on community committees. A good debater must not only study material in support of his own case, but must also, of course, thoroughly analyse the expected arguments of his opponent.”

President John F. Kennedy


Mijn training Debating gaat over overtuigend communiceren. Als deelnemer help ik je om jezelf hierin te verbeteren.

Overtuiging is immers een machtig middel. Het gaat over gedragsverandering: de ander laten doen wat jij wilt. Het is daarom een belangrijke manier van communiceren binnen bedrijven en instellingen.

Je wilt klanten verleiden iets van jou af te nemen, je wilt je leidinggevende zover krijgen dat hij je idee omarmt en je team meekrijgen om jouw plannen uit te voeren.

Je hebt overtuigingskracht nodig om jouw doelen te kunnen verwezenlijken en dat is waar ik je aan help.

Ik train je hierin door je op een weldoordachte en gestructureerde manier je verhaal te leren vertellen. Maar ook door rekening te houden met je eigen persoonlijkheid en de achtergrond van je publiek.

Met mijn persoonlijkheid en jarenlange ervaring als advocaat ligt mijn kracht in overtuigend communiceren. Mijn kennis en ervaring wil ik met je delen, zodat jij je hierin kunt verbeteren. Tijdens en na de training krijg je op maat gesneden advies van mij.

Mijn training reikt je tools aan om jezelf ook na mijn training in overtuigend communiceren te blijven ontwikkelen. Het door mijzelf ontwikkelde model dat je tijdens de training leert gebruiken kun je ook nadien toepassen. Desgewenst kan ik je in coaching hierin begeleiden.

 
 

REFERENTIES DEBATTRAINING

 
De eendaagse training “Debating en Effectief Communiceren” door Paul is een goede training om jezelf te verbeteren in het kort en bondig communiceren en opbouwen van een betoog op basis van argumenten. Tijdens de training wordt er ingegaan op de belangrijkste aspecten van communicatie en hoe je dat kunt toepassen om je doel te halen. Tevens ruimte om te oefenen met debatteren en het inspelen op argumenten van je tegenstander. Zeer leerzaam, ongeacht in welk vakgebied je opereert.
— Eline Beulens - Global PSRM Leader Starches, Sweeteners and Texturizers at Cargill
Interessante training gehad over debating. Helder stappenplan, enkele eyeopeners en relevante punten die in de dagelijkse operatie te gebruiken zijn om zo zelfverzekerder te kunnen communiceren. Aanrader!
— Tim Schimmel - Operations Manager Grand Hotel De Draak
Paul is een uitstekende Debater. Hij heeft de kwaliteiten dit goed over te brengen in de groep en leert je veel in één dag.
— Floris van Dam - CMO NIMA
Bij Paul volgde ik vanuit de advocatuur een debattraining. Helder opgezet, goede balans tussen theorie en de oefenopdrachten en duidelijk gepresenteerd. Een leerzame en inspirerende dag!
— Marleen Janse - advocaat en mediator
 

 
Ik heb bij Paul via NIMA de training Debatteren gevolgd. Het was een zeer leerzame en ook leuke ervaring, met een goede afwisseling van theorie en praktijk en veel interactie. Ongeacht in welk vakgebied je werkt, lijkt het me essentieel om overtuigend te kunnen communiceren om verder te komen, en daarbij kan deze training zeker van pas komen.
— Maya van Tol - medewerker webcare en social media bij ASN Bank
Ik was aangenaam verrast door de training. Debat is ons als groep advocaten niet vreemd. Toch had Paul nieuwe en waardevolle inzichten voor ons. Op een gestructureerde manier werd eerst de theorie achter de kunst van het debatteren behandeld, waarna ieder een stelling kreeg om te verdedigen of aan te vallen. Erg leuk en vooral nuttig om de opgestoken theorie op deze manier meteen in de praktijk te kunnen brengen. Paul weet met zijn inbreng en de gekozen locatie een prettige en veilige sfeer te creëren. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Ik kan de training van harte aanbevelen!
— Amanda de Waal, Advocatenkantoor De Brabantse Wal
 

 
Onze locatie coördinatoren hebben vaak contact met de ouders van onze leskinderen. Ze moeten zich dan ook goed kunnen verwoorden. Wij zien een groot verschil in de persoonlijkheden van onze medewerkers van voor de training en erna. Wat ben ik blij dat we de keuze voor de training van Paul hebben gemaakt. Hij heeft het juiste uit onze medewerkers naar boven gehaald.
— Mark Tournier, directeur van de De Kikkersprong B.V.
 

 
De debattraining van Paul van der Rijt is bij uitstek geschikt gebleken om door en met anderen eigen denkbeelden over je communiceren te toetsen. Voorwaarde is uiteraard dat je voor deze materie openstaat en je kwetsbaar wilt opstellen over jouw houding en gedrag.

Sluitstuk van dag is spannend en tegelijkertijd uitdagend: zelf in debat gaan in aanwezigheid van een kritisch doch positief publiek. Alle elementen van die dag komen dan samen: logica in de opzet van de redenering omtrent jouw stelling, de spelregels van het luisteren en aan het woord zijn, het concreet ingaan op de argumenten van de debater aan de andere kant van de tafel. Mooi om daarna feedback te ontvangen uit de groep.

De training helpt daarbij wel bewust om te gaan met jouw wijze van communiceren. Ik heb de dag ervaren als een moment van zelfreflectie en verrijking waar ik in de praktijk concreet echt iets aan heb.
— Jacques Tempelaars, bedrijfsadviseur governance, voormalig RA, partner en lid dagelijks bestuur Mazars Accountants Nederland
 

 
Ik heb deelgenomen aan een debettraining van Paul. Zowel de informatie vooraf als instructie en begeleiding op de dag zelf, waren van bijzondere kwaliteit. De bijeenkomst geeft je overduidelijk handvatten mee om een professioneel debat te kunnen voeren. En daarmee vooral ook om overtuigender te communiceren. Ik ben blij dat ik dit heb gedaan!
— Wim van Hoek, voormalig basisschool directeur en bestuurslid Flor van Putte Stichting
 

 
De debattraining bij Paul is een aanrader. Zowel bij het theoretisch deel als bij de praktijkoefening weet hij te boeien en de door hem ontworpen methode helder en direct bruikbaar over te brengen. De methode is in vele situaties bruikbaar. Wat mij betreft een must voor eenieder die met debatteren te maken krijgt, zowel binnen als buiten de advocatuur.
— Toine Dielissen - Advocatenkantoor Wouw