“Efforts and courage are not enough without purpose and direction.”

John F. Kennedy

 

 

Hoe kun je in een gecompliceerde wereld weten welke richting de juiste is? En hoe kunnen we ons focussen op onze inspanningen gerelateerd aan onze eigen doelen?

Als coach help ik je bij het bepalen van de richting die bij jou past. Om een persoonlijk doel te bepalen en om te zetten in een richting of een visie die je moed geven. En vervolgens om die moed om te zetten in gerichte inspanningen en acties.

Dit werkt dus volgens de volgende formules:
Inspiratie = moed + doel
Resultaten = richting + inspanningen

Ik lever je tools voor innerlijk en uiterlijk leiderschap waarmee je de inspiratie en resultaten kunt creëren die je wilt, in tijden van verandering. Dat is op individueel niveau.

In jouw bedrijf of instelling kan ik er bovendien met coaching voor zorgen om jouw visie over te brengen op de medewerkers en ze daarin mee te nemen.

Coaching heeft dan niet alleen te maken met het veranderen van cultuur, maar ook van een managementstijl, van instrueren, van denken en van handelen. Het betreft dus een fundamentele koerswijziging, die moet leiden tot meer focus binnen de organisatie en grotere effectiviteit.

 

 

referenties COACHING

 
Zoals iedere professional op hoog niveau moet je wel eens lastige keuzes maken of opnieuw op zoek naar je diepe motivaties. Dat gebeurde mij ook. Het is goed om daar eens een coach bij te gebruiken.  Paul was een perfecte gesprekspartner om voor mezelf de zaken weer eens op een rijtje te krijgen. Door simpele maar essentiële vragen te stellen die een ander misschien niet zou hebben durven stellen. Bovendien kan hij op een niveau meedenken zoals weinig anderen dat maar kunnen. Toch laat hij overwegingen en keuzes volledig aan jezelf. Dat voelt heel prettig en dit maakt zijn coaching zeer waardevol.
— Burgemeester van een middelgrote gemeente in Zuid-Nederland
 

 
Een kleine tien jaar geleden ben ik zelfstandig een wijnwinkel begonnen, na eerst ruime ervaring te hebben opgedaan in de branche. We zijn naar een groter pand gegaan, het assortiment is fors uitgebreid en mijn vrouw is in de zaak komen werken. De omzet is jaar in jaar uit fors gegroeid en van de particuliere markt zijn we steeds meer naar B2B en Horeca gegaan. Naast de winkel hebben we nu ook een groothandel, waarmee we ook weer fors groeien. Deze ontwikkelingen vergen dat je steeds je bakens verzet en dat vraagt ook om te veranderen in denkpatronen. Paul heeft ons daarbij enorm geholpen. Door te focussen op de prioriteiten hebben we goede handvatten gekregen om weer een volgende stap te kunnen maken. Wij zijn zeer te spreken over de adviserende rol die Paul hierbij heeft gespeeld en wij raden hem dan ook zeker aan als (business) coach!
— Niels van Raam - Tapavino
 

 
Als geboren Nederlandse ben ik als kinderarts in Istanbul een zeer succesvol onderneemster geweest met een eigen privékliniek. Ik was een bekend van televisie daar. Wegens omstandigheden ben ik teruggekeerd naar Nederland. Dat was erg moeilijk voor mij, omdat wat ik ook zakelijk opgebouwd had achter moest laten. Paul heeft me in deze moeilijke periode geholpen om mijn zaken op een rijtje te zetten, zodat ik mijn ambities weer kan kanaliseren. Ik wilde nog zoveel, maar het had geen richting. Paul heeft me daadwerkelijk geholpen door dit met mij op een rijtje te zetten, zodat met een paar gesprekken de richting en mijn pad duidelijk werd. Met heldere prioriteiten en acties met een tijdspad om mijn doelen te bereiken. Dat had ik zonder Paul op deze manier niet gekund. Ik ben nu weer gelukkig in wat ik doe.
— Sultan Duyar – kinderarts, manager en voormalig eigenaar van privékliniek
 

Op een moment in mijn carrière had ik moeite om uitdaging te vinden den vervolgstappen te bedenken.
In een paar goede gesprekken heeft Paul mij geholpen om mijn prioriteiten weer te zien. En zo heldere keuzes voor mezelf te maken. Daarna ging het weer echt goed met mij. Zakelijk en (daardoor) ook persoonlijk. Paul stelde de juiste vragen. Hij heeft voor mij weer focus aangebracht.
— Nick Franken – Beeldstrateeg en reclamekunstenaar