“Hi, I’m Jack Kennedy. 
What are you doing?”

President John F. Kennedy tegenover schoonmaker bij bezoek aan NASA

“I’m helping to put a man on the moon.”

Schoonmaker bij NASA


 
 

President John F. Kennedy was in 1961 voor het eerst op bezoek bij het NASA-hoofdkwartier. Tijdens zijn rondgang door de fabriek, stelde hij zichzelf voor aan een conciërge die de vloer dweilde en hem vroeg wat hij bij de NASA deed. De conciërge antwoordde: “Ik help een man op de maan te zetten!”

Mensen hebben het verlangen om deel uit te maken van iets dat groter is dan ze zelf zijn.

Kernelementen om de mensen in de organisatie optimaal te kunnen laten functioneren zijn:
1. Een heldere richting – het begrijpen van de visie van het bedrijf
2. Betrokkenheid – weet wat je rol is
3. Motivatie – weet hoe je gewaardeerd [en beloond] gaat worden

De conciërge heeft het begrepen. Hij begreep het visioen en zijn aandeel daarin, en hij had een doel. Hij weet waarom hij zijn werk doet en daarom is hij gemotiveerd om dit zo goed mogelijk te doen. Daarom is hij trots op wat hij doet.

Mijn kracht is om focus aan te brengen in een organisatie. Als buitenstaander zorg ik met een scherpe analytische blik en pragmatische instelling dat de doelen van de organisatie worden gerealiseerd. Ik maak mensen ook bewust van hun rol in het geheel en ik motiveer en enthousiasmeer ze voor hun prachtige taak. Ze weten wat er gedaan moet worden en waarom.

 

 

REFERENTIES ADVIES

 
Samen met Paul heb ik een overnametraject voor een klant van Van Oers begeleid. Paul fungeerde hierbij als kartrekker en spin-in-het-web, waarbij hij doortastend iedereen in beweging kreeg en hield. Met als resultaat dat de klus vlot en goed is geklaard.
— Vincent Heijligers – Manager Fiscaliteit bij Van Oers Accountancy & Advies
 

 
Paul heb ik leren kennen bij zijn werkzaamheden voor een culturele instelling. Een verademing in meerdere opzichten. Scherp, communicatief zeer sterk, een heldere en creatieve- en zeker zo belangrijk, een oplossende denker. Iemand die feeling heeft met de content en procesmatig kan denken en handelen. Daarnaast iemand die zich in een case vastbijt. Een man die je graag in je team hebt.
— Jean-Paul Heck, Chief Editor Soundz Music Magazine
 

 
In alles is Paul grondig en fundamenteel. Hij kent de opdracht, de geschiedenis en begrijpt de verschillende talen van de diverse teamleden en opdrachtgevers.
Wat Paul zo sterk maakt is zijn vermogen om mensen met zeer specifieke talenten met elkaar te verbinden. Hij laat ze thuis voelen in het team. Paul is charismatisch en oprecht. Hij vaart recht op het doel af en zekert zijn successen. Ieder lid van het team is volwaardig en kent zijn verantwoordelijkheden.
— Jurgen van den Heuvel – Directeur-eigenaar van PION Horeca Promotie
 

 
Paul had de lead in een project om een strategische en operationele omwenteling in een not for profit organisatie in gang te zetten. Hij toonde daarbij kennis van zaken, analytisch vermogen en betrouwbaarheid. Opvallend waren zijn tomeloze energie en zijn gave om een team van professionals om zich heen te verzamelen en aan hem te binden. Paul geeft het voorbeeld door het tonen van intrinsieke motivatie als leider en dit werkt zeer aanstekelijk. Hij stelt zich kwetsbaar op als het gaat om zelfreflectie en feedback. Het belang van hetgeen bereikt moet worden staat steeds voorop. Paul is sociaal verbindend van aard is en de goed dosis humor gebruikt.
— Jacques Tempelaars – oud RA, partner and member of the board van Mazars Accountants
 

 
Als bestuursvoorzitter zocht ik in een veranderende consternatie een sterke adviseur op het gebied van richting en strategie in en (aanzet tot) uitvoering daarvan. Er moest een turn around gemaakt worden en er speelden zaken op organisatorisch gebied die van belang waren op de (middel)lange termijn voor de Volksabdij. Paul heeft een zeer scherp analytisch vermogen. In samenspraak met anderen is hij in staat om vanuit die analyse beleid op papier te zetten en er ook op toe te zien dat het wordt uitgevoerd. Hij maakt zich heel snel know-how van andere professionals eigen, waardoor er snel en adequaat geacteerd kan worden. Kernwoorden: Analytisch, doortastend, teambuilder, betrouwbaar, professioneel, oog voor het menselijk aspect en groot gevoel voor humor.
— Directeur-eigenaar van Grand Hotel De Draak tevens Ridder in de Orde van Oranje Nassau- Frans Hazen
 

 
Paul is dé lokale aanjager geweest van een wereldwijd project. Onder hem is een zeer gaaf projectresultaat bereikt. Paul’s schwung en flair werden direct zichtbaar met de manier waarop hij de project-betrokkenen erin zoog! Met een flinke bak doorzettingsvermogen wist Paul met vindingrijke oplossingen het project te staven. Deze organisatorische doelmatigheid om in één rechte lijn naar het resultaat te schakelen zie ik maar zelden. Het resultaat was fenomenaal!
— Jeroen van Wijk – Directeur-eigenaar InQ Events & Management
 

 
Paul heb ik een korte en intensieve samenwerking leren kennen als een zeer kundig en betrokken organisatiestrateeg. Binnen korte tijd analyseerde hij op professionele manier de organisatie, bracht de sterke en zwakke kanten aan het licht en maakte een plan van aanpak hoe door de organisatie een turn around gemaakt moest worden. Zijn gedrevenheid, enthousiasme en hang naar succes werken zeer aanstekelijk en daardoor krijgt hij mensen mee in zijn visie. Door zijn jarenlange juridische ervaring en ondernemer is Paul een interim manager die met een zeer frisse en brede blik naar binnen kan kijken en een organisatie op strategisch niveau in een veranderingsproces kan begeleiden.
— Gijs van Male – Trade Shop Marketing Manager a.i. Beauty Philips Benelux
 

 
Ik heb Paul leren kennen bij zijn werk voor een complexe organisatie. Hij toont een enorme vastberadenheid om het gestelde doel te bereiken en beschikt daarbij over een tomeloze energie. Met zijn persoonlijke betrokken houding weet Paul mensen aan zich te binden en in beweging te krijgen, waardoor hij daar waar hij capaciteit of expertise tekort komt deze toch weet te organiseren. Om die reden is het Paul gelukt in een betrekkelijk kort tijdsbestek veel voor elkaar te krijgen, waaronder het formeren van een team van enthousiaste mensen die een realistisch goed doortimmerd plan smeedden ter verwezenlijking van de opgestelde ambities.
— Paul Morsch – Business Coach in Bureau voor strategisch implementeren
 

 
Paul heeft als adviseur een krachtige visie op de opgave en de gedrevenheid en de skills om die visie waar te maken. Hij heeft vanuit zijn netwerk in zeer korte tijd een geweldig projectteam samengesteld. Transparantie is bij Paul niet alleen een credo maar een werkwijze waarbij alle teamleden altijd volledig geïnformeerd zijn. Voor bestuurlijke uitdagingen binnen een complexe organisatie kan ik Paul aan iedereen aanraden.
— Stefan Grasso – Eigenaar Grasso Den Ridder Architecten
 

 
Paul is in staat om zich in korte tijd de problematiek en complexiteit die een organisatie in zich draagt eigen te maken en te ontrafelen. Om daarmee de route aan te reiken, die gevolgd kan en moet worden. Paul neemt scherp waar, heeft een luisterend oor, vraagt door, analyseert en interpreteert op een correcte wijze. Hij is creatief in zijn oplossings- en toekomstgericht denken en deze positieve creativiteit straalt hij ook uit. Waar er vragen zijn weet hij de antwoorden hierop adequaat bijeen te brengen. Een fijn persoon die zeer capabel en alert is en waar je in alle openheid erg goed mee kunt samenwerken.
— Wim van Hoek – oud directeur basisschool en oud bestuurder Flor van Put Stichting
 

 
Ik heb Paul mogen leren kennen als integer en doortastend. Bij complexe aangelegenheden behoudt hij het overzicht door zijn helicopter view. Maar tevens heeft hij een scherp oog voor detail. Zijn persoonlijk inbreng is erg waarde vol en draagt toe tot een goed eindresultaat. Tevens heeft zijn adequate manier van reageren en informeren ertoe geleidt dat snel het gewenste resultaat werd behaald.
— Ferdi Laban – Pro Industrial Automation